Brf Ljungelden

Brf Ljungelden ligger på underbara Klostergården.

En liten rapport från kontoret!

Brf Ljungelden har fått fantastiskt mycket uppskattning för våra balkongkonserter med duktiga Andi Joseph bakom gitarren av er boende som släppte loss ordentligt på våra gårdar. Tack alla ni som sjöng med, dansade och applåderade eller bara njöt i gräset och gjorde dessa 3 underbara försommarkvällarna helt fantastiska, vi njöt allihop och en timme gick så snabbt.

 

Här på bilden rockar Andi på Tordönsvägen. 

Balkongkonsert 2020

Fönsterprojektet rullar på fint, vi ska idag den 28/4 ha besiktning på den sista delen från utsidan på Virvelvindsvägen, därefter kommer eventuella anmärkningar fixas och sedan försvinner fasadklättrarna därifrån. Insidan av lägenheterna kommer vi besiktiga när alla 3 husen är färdiga. Detta beror på Covid-19 då vi vill minimera antal besök i lägenheterna och vi hoppas det är bättre framåt sensommaren. Man är redan igång med Sunnanväg 14, och arbetet fortlöper enligt vår planering. Eventuellt kan det bli så att man hinner börja med K trappan på Tordönsvägen innan semestern men i srivande stund vet vi inte säkert. Arbetet utförs av ROBAB.

 

Ställningarna är nu monterade på Sunnanväg och fönsterbyte pågår i L och M trappan.

Fönsterbyte 2020

Vi håller också på att måla luckor och andra plåtbeslag uppe på taken, ett arbete som är viktigt men som inte syns så mycket för er boende, detta arbete har pågått i några veckor och är snart färdigt. Arbetet utförs av Ekströms måleri.

 

Här ser man att luckan ut till taket är målad och man är på gång att måla karmen nedanför.

Måleri tak

För övrigt så arbetar våra fastighetsskötare på gårdarna framförallt med trädgården såklart och killarna får mycket välförtjänt uppskattning för arbetet dem gör och de lyfter dem om möjligt ännu mer och dem uppskattar det stort. Man har som vi tidigare berättat gjort lite kryddplatser kring grillplatserna på Virvelvindsvägen och Tordönsvägen och har vi bara lite is i magen så kommer vi vara självförsörjande på kryddor om några månader. Vi har också monterat upp ett antal insektshotell på våra gårdar. Helt klart har vi Skånes finaste trädgårdar om jag får säga vad jag tycker. Bra jobbat, Bertil Magnus och David.

 

Nya insektshotellt och kryddodlingen på Tordönsvägen.

Insektshotell hKryddor tv

Under vintern har man slipat, målat och oljat våra bänkar och inom kort är alla flesta på plats igen. Många har saknat bänken borta vid garaget av förståeliga själ och det kommer placeras en ny bänk där inom kort. Tyvärr blev vi bestulna på en bänk därav saknaden. Vi kommer fortsätta att hålla kontoret stängt och endast utföra akuta saker i lägenheterna tillsvidare.

Bild på våra nyslipade bänkar på Virvelvindsvägen.

Bänk

Vi har också infört extra städrutiner i trappor, tvättstugor och liknade med tanke på Covid-19. Man torkar av handtag tryckknappar och liknande mer kontinuerligt mm.

/Fredrik Vicevärd Brf Ljungelden

 

Bjuder på en gammal sommar bild från Sunnanväg 14 på ett av mina favoritträd vid blomning. Det är en Rosenhagtorn Crataegus Paul´s Scarlett.

Sommarbild sv