Brf Ljungelden

Brf Ljungelden ligger på underbara Klostergården.

Tvättstugor

I varje kvarter finns tre tvättstugor för vanlig hushållstvätt, samt en tvättstuga med maskiner som är avsedda för tyngre tvättgods.

laundry-01På dessa tider kan du tvätta: 

Måndag - Fredag 07.00 - 22.00
Lördag, söndag och helgdag  09.00 - 19.00 

OBS! Strömmen bryts automatiskt när öppettiden är slut. Tänk därför på att inte använda maskinerna in i det sista eftersom flera maskiner inte går att öppna manuellt när strömmen är bruten. Dina kläder får då bli kvar i maskinen och du får hämta dem först nästa dag direkt kl 7 när den öppnar.

TVÄTTPASS

Tvättpassets längd är maximalt sex timmar i en tvättstuga.  Vill du använda fler tvättstugor samtidigt går det bra, men den sammanlagda tiden får inte bli mer än sex timmar. Du kan använda torkskåp och torktumlare endast under den tiden som du bokat tvättstugan. Kvarlämnad tvätt efter tvättpasset omhändertas och förvaras två veckor och kastas därefter. Tvättstugorna får endast användas av den som bokat sig enligt rutinerna ovan.

BOKNING AV TVÄTTID

Du bokar tvättid i tvättstugan genom att skriva i någon av tidböckerna som finns där. Skriv ditt namn, adress och gärna också telefonnummer i tidboken för den tvättstuga som du vill använda.Ny tvättid får bokas först sedan aktuell tvättning är avslutad. 
Bokning upphör att gälla om inte arbetet påbörjas 30 min efter den bokade tidens början. Har du inte möjlighet att utnyttja din bokade tid är det bra om du så snart som möjligt stryker bokningen, så att någon annan kan utnyttja tiden. Om tvättningen är avslutad före tvättidens utgång kan gärna den som har bokat tiden efter meddelas detta. 

FELANMÄLAN

Det är viktigt att du anmäler fel så snart som möjligt för att de ska bli åtgärdade så fort som möjligt.

Enklast gör du felanmälan via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., men du kan också ringa fastighetsskötarna, tel. 211 34 84 och meddela felet på telefonsvararen. Fäst därefter ett meddelande på maskinen att felet är anmält. Då behöver inte fler ringa om samma sak.

ATT TÄNKA PÅ

  • Mattor och filtar får endast tvättas i den stora maskinen i tvättstuga 4.
  • Mattor med latexbaksida får inte tvättas i maskinerna.
  • Den stora maskinen får endast användas för större mängder tvätt (maskinen väsnas mycket och kan skadas om den måste centrifugera med lite tvätt).
  • När ni använt torktumlarna måste luddfiltren rengöras.
  • Efter avslutat tvättpass skall maskinerna torkas av, tvättmedelslådan och golvet göras rent.
  • Tänk på att inte överdosera tvättmedel. Tvätten blir inte renare utan leder bara till att tvättmedel kan stanna kvar i plaggen.
  • Det är absolut förbjudet att färga textilier i tvättmaskinerna !
  • Husdjur är förbjudna i tvättstugan